K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Jansma Burdaard - specialist in kunststof kozijnen en dakkapellen Schoonmaakbedrijf 't Blomke
Mid-Fryslân naar de hoofdklasse!
Nieuwsitem geplaatst op 12 maart 2018 om 20:04:45
Na 2 vrije weekenden stond er op zaterdag 10 maart nog 1 wedstrijd gepland, de wedstrijd Amicitia tegen Mid-Fryslân. Het zou DE wedstrijd van het seizoen moeten worden. Is je seizoen geslaagd of eindigt hij met een kater.
 Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1 staat aan kop van de ranglijst met één punt voorsprong op OWK en twee punten op AVO. Het onderlinge resultaat met AVO is in ons voordeel, dus dat was geen concurrent meer. We hebben alles nog in eigen hand maar er moet nog wel gewonnen worden wil je zeker zijn van het kampioenschap.


De week voorafgaand wordt er door het eerste nog getraind op zondag, een mentale training op dinsdag en dan de finishing touch op donderdag met een uitermate “fanatieke” training.
 De spelers en staf zijn er helemaal klaar voor.
 Als je de website in de gaten hebt gehouden las je dat er steeds meer supporters mee wilden. Op woensdag is er zelfs al één bus vol. We hoeven ons geen zorgen te maken, de opgaven stromen binnen en op vrijdagmorgen wordt al gemeld dat de beide bussen vol zitten. 
Met 124 mensen naar Vriezenveen, voor de club al een historisch moment zou Hille in zijn speech aanhalen. 
We vertrekken op zaterdagmiddag vanaf de kroeg in Reduzum. De heren de Boer hebben namelijk het bier gesponsord wat daar in de bus geladen werd. De hapjes voor de terugweg werden door een anonieme sponsor aangeboden. Allen bedankt! De mensen die niet meegaan naar Vriezenveen staan voor het raam de bussen uit te zwaaien met de duimen in de lucht gestoken. 
Goed anderhalf uur later komen we aan in Vriezenveen. Wat een rare gewaarwording dat daar al een twintigtal supporters op ons zitten te wachten. De zaal werd versierd in rood/zwart en de spelers en speelsters gingen zich met wat gespannen koppies opmaken voor een bijzondere wedstrijd in hun carričre. Na een korte speech van Peter kom je uit de kleedkamer en zie je twee volle delen van de tribune versierd in onze clubkleuren. Dan blijkt dat er ook nog minimaal dertig auto’s richting Vriezenveen gekomen zijn. Aan de steun van de supporters zal het in ieder geval niet liggen.
 In een prachtige ambiance worden de spelers en speelsters voorgesteld en wordt ieder op zijn/haar wijze in de schijnwerpers gezet. We kunnen veel schrijven over de wedstrijd, echter de meeste mensen waren aanwezig. Ik denk dat de foto’s een duidelijk beeld geven van hoe de wedstrijd is verlopen, net als de video-verslagen van de lokale omrop uit Grou, het verslag in de krant en op Omrop Fryslân. Wat een media spektakel. Na een wat aarzelend begin (3 – 0 achterstand) kwamen we steeds beter in ons spel. We speelden hoe we moesten spelen en trokken de stand weer gelijk. Via de dames werd voorsprong gepakt en die voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven. Na 50 minuten zuivere speeltijd konden de remmen dan ook helemaal los. In Vriezenveen en Reduzum en omstreken weten ze na zaterdagavond wel dat Mid-Fryslân kampioen is geworden.
 Man of the match is toch wel even het vernoemen waard: Johannes Miedema. Ik denk dat ze die naam vaak gehoord hebben vanaf de tribune in Vriezenveen.


Foto's: Mirna Feddema/Nynke Tuinstra
Deel dit nieuwsbericht op FacebookDeel dit nieuwsbericht op TwitterDeel dit nieuwsbericht op Google+